tisdag, maj 20, 2008

Lite annat att pyssla med

Underhållsinslägg

Det här är väl mer att betrakta om underhåll än att det finns särskilt trängande saker att säga. Arbetet fortskrider i det tysta. Nu är i alla fall intervjuerna för kapitlet om branschen genomförda. Det tog sin lilla tid eftersom det kom en utlandsresa emellan och de jag ville prata med är ganska uppbokade personer. Nu pågår korrketur och smärre justeringar när tiden tillåter. Det lite annat att styra med också i livet men det blir ett mer koncentrerat pass rätt snart hoppas jag.

Sen var det ganska roligt att notera att KÄRRINGEN DÄRNERE >> stod sig rätt bra när filmnyheterna.se (jo det är min favosajt) nyligen sammanställde betyg över de senaste årens filmskörd.

Fredrik Zillen har den här gången gått igenom hur 85 filmer togs emot av recencenterna. Inte helt oväntat kommer publikfavoriterna ofta rätt långt ner som t.ex. "GÖTA KANAL 2" på 84 plats med betyget 1.07. Eller ARN, TEMPELRIDDAREN som med sina drygt 2,5 i medel hamnade som nr 61 i listan. En sak att förvånas mer över var dokumentärernas starka ställning.

Och hur gick det för Kärringen då? Jo, plats 33 minsann, med fullt hedervärda 3.03 i betyg. Det gladde hjärtat lite att denna anspråkslösa pensionärshistoria med minibudget faktiskt slog filmer av Simon Staho, Josef Fares, Lukas Moodysson och andra höjdare.

Se hela listan i artikeln Så gör du en kritikersuccé »  
Heja på filmnyheterna.se! Bra jobbat. Igen!


Mer om Kärringen Därnere finns att se på sajten manusgruppen.se >>. Hur den mycket speciella processen med manuset gick till finns beskrivet här >>

© adastra media

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer :