söndag, januari 24, 2010

Fem gamla Manuspiloter på Festivalen

För en lärare känns det alltid trevligt det när det går bra för gamla elever. Även om jag själv inte varit med på kursen så länge (1 ½ år)  så är det klart kul att vi i år har med hela fem f.d. manuspiloter på Göteborgs Filmfestival.

Samtliga deltar i kort- och novellfilmserien Svenska Bilder.

adastra media bugar och gratulerar!

4 x 1, Angela Bravo

[Bild: 4 x 1]Ett gäng med ungdomar ska ut i natten, en man asflabbar och två barn ger varandra förolämpningar. Korta inblickar och flyktiga möten på Stockholms tunnelbana i en skildring som rör sig mellan det dokumentära och det fiktiva.

Tid ur led, Ylva Forner

[Bild: Tid ur led]En kvinna står på sin balkong och tittar ut över storstadsnatten. Inne i lägenheten ligger hennes man och sover; hon planerar att lämna honom. En finstämd och tänkvärd film om tidens påverkan. Om nuet, dåtiden och framtiden.

Ignorance, Ida Windingstad

[Bild: Ignorance]Herr Andersson är hos läkaren med en ovanlig åkomma och hur många specialister som än kallas in verkar ingen kunna lösa problemet. Lustig politisk satir på temat okunnighet och visst är väl hela världen infekterad?

Rymdskeppet, Emil Mkrttchian

[Bild: Rymdskeppet]Mia vill åka till rymden men det är svårt att få ihop pengar. Hon bakar svingod pizza men får inget jobb på pizzerian för ”man måste ha det i blodet”. En skön och oväntad film om drömmar, fördomar och en annorlunda tjej.

Är jag bra så här?, Tobias Aspelin

[Bild: Är jag bra så här?]Det är helg och en man sitter hemma och jobbar. Hans tonårsdotter ska ut med sina kompisar. De bor under samma tak, men är mentalt flera mil ifrån varandra. Utan att han anar det kommer deras vägar att korsas på ett obehagligt och oväntat sätt.

(text och bilder hämtade från festivalprogrammet på www.giff.se)

Se mer om Manuspiloterna »

 

© adastra media

Inga kommentarer :