fredag, januari 27, 2012

Tinker, Taylor … . Recensenterna har FEL!

tinkertaylorJag måste bara få ur mig detta.  Nu har jag sett den – och jag frågar mig med emfas:  Vad är det som är så in i helvete bra med Tinker, Taylor, Soldier, Spy?!

Varför alla dessa hyllningar? Är det att det är en Svensk Regissör som fått komma in i finrummet med de Stora Skådisarna? Är det för att romanen var bra? Är det pga. den rådande filmpolitiskt korrekta medvinden för homoerotiska berättelser?

För det kan väl knappast räcka att Gary Oldman gör bra ifrån sig, eller att det är några enstaka ögonblick av förtätad stämning här och där, eller att det är så mystiskt alltihop? Att det är snyggt förpackat kanske?

Nån bra film är det ju inte!

Jag har inte läst boken och inte sett den tidigare Alec Guinness-versionen. Kanske är jag alldeles hopplöst trög denna kväll för jag ägnar säkert en femtedel av tiden åt att försöka förstå vad det är jag ser. Jag tänker istället för att känna.

Och om jag inte blir känslomässigt berörd bryr jag mig inte heller om vad som händer.  När berättelsen är mystifierad bortom begriplighetens gräns blir det fullkomligt likgiltigt vem som varit ihop med vem, vem som sviker och vem som är på det godas sida, vem som blir dödad av vem.

Märk väl. Det är inte filmen i sig jag blir upprörd över. Det är att så många recensenterna av någon anledning tror att det är en bra film. Själv känner jag mig mest lurad.

Se några av recensionerna i hyllningskören

Dagens nyheter 5 
Svenska Dagbladet 5
Expressen 5 
Aftonbladet 5

(Cred. till kritiker.se som samlar ihop recensionerna)

 

Vill du se en Bra Film? Välj Tyrannosaur istället! 

Den hyllar både jag och recensenterna  : )

 

© adastra media


2 kommentarer :

Anitha Östlund Meijer sa...

ha, ha...nu MÅSTE jag ju se den där filmen. Återkommer med recension.
Ha en trevlig helg

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Aj då, Det var ju inte meningen precis. Hoppas du får roligare än jag hade det : )