onsdag, februari 26, 2014

TV-DRAMATIK, BASKURS I FILM m.fl. - Fristående kurser på StDH – Ansök senast 18/3

StDH, Stockholms Dramatiska Högskola

Stockholms Dramatiska Högskola (StDH) presenterade nyligen sitt program för FRISTÅENDE KURSER med start hösten 2014.

Inom manus och film hittar man bl.a. följande:

  • TV-DRAMA. En terminslång kurs som StDH gör i samarbete med SVT Drama. Vänder sig till manusförfattare, scenografer och producenter. Kursen fördjupar förmågan till samarbete kring en idé med syftet att ta fram ett projektförslag för en tv-serie.
  • BASKURS I FILM. Nu är den här igen – fast i ny tappning! Baskurs i film är en fristående heltidskurs som pågår under HT14. Den behandlar grunderna i filmspråket; alltifrån analys, manus, fotografi, klippning, ljudläggning till regi och produktion. Kursen vänder sig till den som är 18 - 28,  och ".. är en driven person med mycket att berätta och med en stark vilja att lära."
  • BARN-TV. Kurs på halvfart i att utveckla en programidé för dagens och framtidens barn-tvformat och presentera projektet för uppdragsgivare.
  • BERÄTTANDETS VÄGAR. En kurs på halvfart som sträcker sig över ett läsår. Den vänder sig till studenter med dokumenterad erfarenhet av berättande. Kursen vill fördjupa förståelsen för berättandets funktion i det konstnärliga arbetet, såväl vad gäller det egna konstnärskapet som hur berättandet finns närvarande i samhälle och samtid.

DEADLINE FÖR ANSÖKAN: 18 MARS

Ytterligare kurser med filmanknytning finns i STDH’s LISTA ÖVER FRISTÅENDE KURSER

ANDRA MANUSKURSER o UTBILDNINGAR:

Länksamling med avdelning för olika utbildningar

Manuspiloternas helårskurs

Manuspiloternas kortkurser i vår och sommar

© adastra media

Inga kommentarer :