torsdag, oktober 11, 2007

Intressant artikel om TV4-drama

LABYRINTFÖRFATTARE FÖRKLARAR SIG

Sitter med annat medan första avsnittet av TV4's stora dramasatning sprids över landet. Men det går in på min hårddiskapparat och jag ser fram emot att bänka mig vid tillfälle.

För upphovsman är ju samme Lars Lundström som också skrev Tusenbröder som gick för några år sedan. Det var en av de ytterst få svenska TV-serier som jag verkligen tyckte om framför allt för sina både väl tecknade och väl spelade karaktärer och det drivna berättandet av en ovanligt god historia. Jag ville verkligen veta hur det skulle gå för den stackars Hoffa, en tragisk hjälte som med Aristoteles ögon sett drabbades av hårdare straff än hans synder föranlett.

Anledningen till inlägget är den stora intervju med Lars Lundström som fanns i dagens DN där han bl.a. resonerar om dramaturgi.

Se artikeln HÄR >>:

Och sen hittade jag häromdagen en bloggdiskussion, också om dramaturgi, i en blogg av Anders Sparring, en f.d. granne till mig som också skriver manus (Hej Anders, om du råkar hamna här). Inlägget skrevs som en reaktion på det program SVT's Kobra hade i våras om filmberättande.

Läs inlägget "Om manus - Sänk den där djävla valen" och diskussionen som följde HÄR >>

Den som vill veta mer om Kobra-programmet som inlägget handlar om kan läsa HÄR >>

Och boken? Jo, det tar sin lilla tid. Räknar med att snart kunna komma igång på allvar med kapitlet om synopsis och treatment. Första avsnittet kommer förstås att läggas ut så fort som möjligt.

---

Tillägg : Nej, Labyrint blev en klar besvikelse. Min kortkorta recension lyder : Knepig historia som kändes lika konstruerad som rollfigurerna. Jag tappade helt lusten och stängde av innan det var slut. Så kan det gå.


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer :

rolfner sa...

Om du inte gillade Labyrint måste jag fråga vad du tycker om Gynekologen från Askim och Andra avenyn, jag bara - måste!!!

Rolfner

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Hej Monica

Jag har faktiskt inte sett nån av dom. Råkade iofs zappa förbli Andra Avenyn en kväll men det ska väldigt mycket till för att jag ska se en TV-serie av det slaget.

Jo, jag har fördomar, och även brist på tålamod när det gäller TV-serier. Inte ens Sopranos ser jag på fast jag tycker den är ganska bra.

Hur som helst fanns det absolut ingenting i det jag råkade se av Andra Avenyn som fångade mitt intresse. Men bevars, det var inte mer än några minuter plus några minuter av castingen också innan. Så det är teoretiskt möjligt att jag är orättvis.

Kanske kollar på Gynekologen nån gång på nätet vid tillfälle. Tror lite mer på den men kanske inte allför mycket heller om sanningen ska fram.