tisdag, januari 08, 2008

Länktips : artikelsamling om filmmanus

writersstore.com >>

På writersstore.com finns en veritabel guldgruva för den som vill fördjupa sig i olika aspekter av manusskrivandet. Där delar manusexperter och författarna till de mest kända manushandböckerna, som t.ex. Robert McKee, Syd Field, Linda Seger, John Truby och många fler, frikostigt med sig av sina erfarenheter, ibland som smakprov ur sina böcker.

Den som törstar efter kunskaper kan lätt ägna ett antal kvällar åt att botanisera i samlingen som verkligen täcker allt från att hitta idéer till hur man bäst pitchar det färdiga manuskripet.

writersstore.com >> är definitivt en länk att lägga till favoriterna!

Och på You Tube frodas videoinslagen om att skriva manus. Se klippsamling >>Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer :

Anonym sa...

Tja!

Kan detta blogginlägg om filmmanus vara av intresse?

Anonym sa...

Hej Fredrik!

Writersstore har verkligen en bra artikelsamling. Återupptäckte dem nyligen då jag beställde en prenumeration av scriptmag därifrån.

Själv är jag podcast-torsk. Gillar Creative Screenwritings intervjuer (du har säkert redan upptäckt dessa, annars, sök i itunes). För ett par dagar sedan hittade jag ännu en samling manusrelaterade podcasts. Pilar Alessandra som driver onthepage.tv samtalar med en eller ett par gäster och besvarar frågor från lyssnare. Ett tips, helt klart, värt att kolla upp (sök Pilar i itunes). Det är en hel del ganska basic frågor men inspirerande lyssning. Jag blev rekommenderad Pilar, har tänkt gå en av hennes kurser och hittade henne på det sättet.
Bästa hälsningar
/Jimmy

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Tack för tips.

Detta med podcasts är något jag inte provat tidigare men tydligen måste kolla upp. Det verkar finnas en hel del att hämta där!

creativescreenwriting.com (podcasts)

onethepage.tv

Anonym sa...

Då ska du först titta upp creative screenwriting (sök i itunes, alternativt creativescreenwritingmagazine.blogspot.com). På den senare finns alla att ladda ner direkt i web läsaren. CS's podcasts är överlägsna. Ett tips är att lyssna på Stephen Gaghan snacka om Syriana, en höjdare. Bästa hälsningar
/Jimmy