tisdag, juli 22, 2008

Att skriva en bok om att skriva filmmanus ...

Det är bara att inse. Som alla trogna läsare har märkt vid det här laget är jag ingen äkta bloggare, alltså urtypen, en besatt fantast som spottar ur sig inlägg stup i kvarten och har åsikter om allt som rör sig. Här publiceras inläggen klart mer sporadiskt

Den här gången handlar det om att skriva en manusbok.

: )

Punkt 1. Det tar en jäkla tid.

Punkt 2. Särskilt slutfasen, när allt ska sitta perfekt på plats, är förbaskat pillig.

Det har ju blivit så med skrivandet att det fungerar bäst när jag kan arbeta koncentrerat en längre tid, några veckor minst, och inte har några andra åtaganden som bryter koncentrationen. Problemet är att det inte är helt enkelt att frigöra tid på det sättet. Men nu har jag i alla fall haft möjlighet att sitta med boken ett tag igen.

Det är alltså den slutliga genomgången nu, där jag flyttar omkring saker som hamnat i fel avsnitt, vässar resonemang som kan göras tydligare, hittar konstiga formuleringar och kompletterar med fler exenpel. Typ.

Då kan det se ut så här nedanför skrivbordet :

Pappershoeg

Högen består av de senaste dagarnas utskrifter från det senaste kapitlet i genomgången. Det går åt en del papper. Det är alltså skrivet på båda sidor eftersom mitt A4-förråd har börjat sina.

Nå. Skrivandet går i alla framåt och det känns väldigt skönt varje gång jag kan lägga slutversionen av ett nytt kapitel till handlingarna.

Vid tillfälle kommer jag att också att sätta mig och göra uppdateringar av de kapitelutdrag jag har lagt ut tidigare eftersom de inte längre är helt aktuella.

Och till slut ska jag meddela att det snart kommer ett bonusavsnitt för att kompensera mina slarviga bloggvanor. Det blir något nytt ur kapitlet 7, om att skriva scener.

Kanske en del av det avsnitt som behandlar metoder för att skapa spänning ... Mmmm ... Det kan nog passa bra.

Tills dess kan kan man roa sig med en liten minikurs på sajten wildsound-filmmaking-feedback-events.com : HOW TO WRITE A SCREENPLAY >

Det var allt för idag. Tack och hej.

© adastra media

Inga kommentarer :