måndag, mars 30, 2009

Film av böcker, böcker och böcker ….

Nu för tiden är det filmmanus på böcker som gäller. Man blir lite trött.

Av de 34 långfilmer som ska spelas in under 2009 är 19 (!) skrivna efter romaner.

Vad ska man egentligen dra för slutsats av dessa siffror?

Att det råder en skriande brist på bra originalmanus?  Eller att vi har drabbats av en extremt räddhågsen filmpolitik som inte vågar tänka självständigt och låta filmkonsten stå på egna ben? 

Eller?

Se vilka filmer som är på gång på dn.se >> 


Andra inlägg om detta :
Svenska filmbranschen med danska ögon >> 
Filmdebatt : Vilka filmer är sevärda? >>


© adastra media


4 kommentarer :

Frida sa...

Hej Fredrik!
Jag följer faktiskt din blogg redan :)
Inläggen från din bok har hjälpt jättemycket!
Anledningen till att jag inte har kommenterat än är för att jag fortfarande lär mig ^^.

Ha det bra!
/Frida

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Va bra. Då fungerar det precis som jag hoppas.

: ) /fredrik

Film sa...

Hej, det är väldigt intressant att titta in här och läsa om manusskrivande, blir så inspirerad till att börja skriva mer manus. Håller på att gör lite småfilmer privat, men dialogdelen speciellt har aldrig varit min styrka, fotot därimot där är jag duktigare. Så ja, väldigt intressant sida, fortsätt i den här stilen :)

Förresten, du är inte intresserad av att göra ett länkbyte mellan en filmblogg och en manusblogg som denna? :)

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Hej Film :)

Kul att du hittade hit. Jag kollade lite på din sajt och den ligger väl lite utanför ämnet 'filmmanus' som den här bloggen handlar om. Så jag avvaktar med länkbyte. Men tack i alla fall för erbjudandet och lycka till med filmandet.