torsdag, oktober 14, 2010

På agendan: Kortfilm

I arbetet som lärare/handledare på Kulturamas filmlinje har jag de senaste veckorna ägnat en hel del tid åt samla på kortfilm. Eleverna ska producera ett antal 5-10 minuter långa filmer under sitt första år. Och jag har behövt orientera mig lite i vad som görs í det korta formatet. 

Och kortfilmen är ju lite extra aktuell just nu framför allt genom  UPPSALA KORTFILMFESTIVAL med program hela sista veckan i oktober men även genom Folkets Bios satsning SVENSK KORTFILM med distribution både på biograf och DVD. Och som om inte det vore nog har SVT PLAY har också nyligen inrättat en egen kortfilmskanal KORTFILM I SVT

Annars när gäller att hitta filmer visar sig nätet vara en närmast outsinlig källa. Tanken just nu är att det ska kunna bli en liten serie här med olika exempel på vad man kan göra.

Först ut kör vi filmen STILL LIFE av Jon Knautz's [IMDB]

Även om filmen är inbäddad här är det definitivt bättre att se just denna film i lite större format på U-Tube. Klicka på U-Tube-ikonen för att komma dit.

Cred till Michael Harn på filmlinjen som tipsade om filmen.

Och ni som hittat hit, lämna gärna tips på kortfilmspärlor i kommentarerna!

Tidigare om kortfilm på bloggen: POESI FÖR FISKAR, Kortfilmspaket från Crazy Pictures

© adastra media

1 kommentar :

Pärlan sa...

Det här var en spännande blogg, jag håller ögonen öppna och kikar tillbaks fler gånger. I synnerhet då jag precis arbetar på ett manus till en kortfilm.