torsdag, mars 17, 2011

Facebook-tips för manusförfattare och filmskapare

facebook-icon-743200

Det börjar finnas en hel del  Facebooksidor som de som är intresserade av manus och filmskapande kan hålla koll på för att inte missa vad som är på gång.
Här kommer några tips på sidor som jag själv följer för att vara uppdaterad:

 

41607_283982361396_2884428_nFör Stockholmare är Filmbasens sida är en given sådan. Där annonseras ständigt  nya projekt, tävlingar, kurser och evenemang.

Filmbasens egen hemsida har också en flitigt använd anslagstavla där medlemmarna kan söka hjälp med olika saker. Det är ofta obetalda insatser som efterfrågas men lyckade projekt kan förestås ge biljetter in i branschen om allt faller väl ut.

Just nu söker man t.ex. dramaturgisk hjälp till ett kortfilmsprojekt : filmbasen.se/anslagstavlan/dramaturg-sökes-till-kortfilm 

logo_2Likaså har Filmcentrum Stockholm en aktiv sida. De erbjuder med jämna mellanrum kurser och aktiviteter av olika slag. Just nu flaggar man t.ex. för en tredagars regikurs som börjar imorgon (fredag 17/3) och en kurs i After Effects i maj.

Filmcentrum har f.ö. fler sidor från distrikten ute i landet.

logoVoodoofilms sida är också värd att följa. Den uppdateras ofta med mer eller mindre matnyttiga inlägg om allt från begagnad utrustning till tävlingar, tips och evenemang.

logo_filmcafe_150Filmcafé Sverige fungerar framförallt som en slags förmedling av arbeten och uppdrag inom filmbranschen. 

Just nu söker man t.ex. skådespelare statister, fotografer och manusförfattare till olika produktioner.

 

71078_147165848662893_6213347_nOch manusintresserade med FB-konto  kan enkelt se alla nya inlägg från bloggen genom att följa bloggens Facebooksida


Något jag missat? Ge gärna tips i en kommentar om du vet någon bra Facebooksida som manusförfattare och filmskapare kan ha nytta av.

© adastra media

2 kommentarer :

Anitha Östlund Meijer sa...

Tack Fredrik nu har jag anmält mig till Filmcafe.se så skall vi se om jag hittar jobb som manusförfattare.

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Håller tummarna för dig! Fast man ska nog helst vara lite aktiv själv och ligga på och söka för att hitta uppdrag. Jag har själv haft en sida där i flera år men ingen har hört av sig : (

/fredrik