fredag, mars 22, 2013

Deadline för manusutbildningar

logo3/4 - TV-drama på STDH

Tv-drama är en terminslång fortbildning på halvfart som STDH gör i samarbete med SVT Drama. Den vänder sig till manusförfattare, scenografer och produktionsledare. Kursen fördjupar din förmåga till samarbete kring en idé med syftet att ta fram ett projektförslag för en tv-serie.

Sista ansökningsdag 3 april.

SE MER OM KURSEN TV-DRAMA »


93634_376786_254822524573979_157710664285166_763986_1178919484_n15/4 – Manusutbildning för film, TV och nya medier,180 p. Umeå universitet

Umeå universitet erbjuder en unik konstnärlig utbildning i manusförfattande. Under tre år varvas kreativt skapande med studier om film, tv och dramatiskt berättande som främst är inriktat mot fiktion inom rörlig bild. Undervisningen är nära kopplad till branschen som utgör en del av utbildningsmiljön.

Sista ansökningsdag 15 april.

SE MER OM MANUSUTBILDNNGEN  I UMEÅ »


hda_title15/4 - Manus för film och TV, 180p,  Högskolan Dalarna, Falun

Manusutbildningen på Högskolan Dalarna är en av tre i landet som leder till en kandidatexamen. Under tre år utvecklar du ditt filmberättande genom skrivande, analys och teoretiska studier. Kurserna innehåller många praktiska övningar och programmet är progressivt, i den mening att kurserna blir alltmer avancerade. Du skriver individuellt och i grupp på sätt som är direkt överförbara till professionellt skrivande.

Sista ansökningsdag 15 april.

SE MER OM MANUSUTBILDNNGEN PÅ HÖGSKOLAN I DALARNA »


Tre_loggor115/4 - Manusförfattare 1 år distans, Broby Grafiska

Yrkeshögskoleutbildning på distans i manus för film och tv. Du lär dig behärska grunderna inom dramaturgi och olika berättarmodeller samt utveckla din konstnärliga förmåga. Tre träffar per termin med manusgenomgång, workshops, filmanalys och möten med yrkesverksamma manusförfattare, skådespelare, regissörer och producenter.

Sista ansökningsdag 15 april.

SE MER OM MANUSUTBILDNNGEN PÅ BROBY GRAFISKA »


logotype16/4 - Att skriva dramatik, Nordens Folkhögskola Biskops Arnö.

Att skriva dramatik ger en allmän orientering i dramatikens språk samt en inblick i dramatikens olika former: film, TV, radio och scen. Utbildningen ger förutsättningar för de som vill engagera och fördjupa sig i sitt skrivande och under två terminer arbeta med att utveckla sitt författarskap. Föreläsningsserier och textövningar utgör kursens grund.

Sista ansökningsdag: 16 april.

SE MER OM ATT SKRIVA DRAMATIK »


storylogga.201330/4 - Storyutbildningen, Gotlands Folkhögskola.

Storyutbildningen för kommersiellt manusförfattande är en 1 + 1 årig manusutbildning för yrkeslivet som manusförfattare. Manusutbildningen är utformad utifrån den kommersiella film- och TV-branschens förutsättningar och riktar sig till dig som vill arbeta som professionell manusförfattare.

Sista ansökningsdag: 30  april.

SE MER OM STORYUTBILDNINGEN »


logga-liten1/5 - Manuspiloterna, Stockholm

Ett-årig utbildning på heltid. Manus- och filmanalys, filmens språk och dramaturgi, karaktärsskapande, genrekunskap, myter, filmhistoria, etik och moral inom filmen mm. Skrivövningar som analyseras i handledningsgrupper parallellt med enskild skrivtid. Varje vecka innehåller manusteori, teater / filmhistoria, skrivövningar, grupphandledning på dina egna manusprojekt under ledning av erfaren manushandledare/dramaturg

Sista ansökningsdag 1 maj.

SE MER OM MANUSPILOTERNA »


För kortare kurser i manus se även:

 Länktips om manuskurser »

Manuspiloternas kortkurser »

 
© adastra media

Inga kommentarer :