onsdag, juli 23, 2014

Exempel på en mailkonversation som manusförfattare bör undvika!

image
Råkade ramla in på bloggen PROJEKT ROCKET BOY - MAKE FILM/TEACH FILM * och en artikel där som redovisade en mailkonversation mellan en manusförfattare och en producent. Författaren hade lämnat över tre manus för övervägande och ballade sen ut helt i de mail som följde efter att producenten tackat nej.
image
Läs hela mailkorrespondensen här »
Samtidigt är det inte heller svårt att förstå upprördheten. Den känslomässiga reaktionen på ett nej kan verkligen vara knäckande – det har jag själv upplevt! Man har satsat månader av sitt liv på ett projekt och lämnar över sitt hjärtebarn full av förhoppningar som grusas av några korta rader i en refus. Men det ingår i förutsättningarna att ens projekt inte alltid faller i den goda jord man tycker det förtjänar.
Och om man nu blir så personligt kränkt som denna författare blev gör man definitivt bäst i att ta ut den frustrationen på annat sätt än att häva ur sig ett långt magsurt mail som anklagar producenten för bristande respekt. Utifrån författarens väl höga svansföring i mailen misstänker jag också att hen säkert skulle ha mer nytta av att vända blicken inåt och fråga sig om den egna talangen verkligen är så stor som hen själv tror.
*) Bloggen drivs av Chris Jones, manusförfattare, regissör som också undervisar i film. Han bloggar bl.a. om sitt nuvarande filmprojekt ROCKET BOY där man ska få följa hela vägen från utveckling av manus till produktion och distribution.
© adastra media

Inga kommentarer :