fredag, januari 21, 2011

Och nu något helt annat – Vad står Kiva-puffen nere till höger egentligen för?

Detta är en blogg om att skriva filmmanus. Men ibland finns det annat som är värt att ge uppmärksamhet. Här vill jag slå ett slag för organisationen Kiva.


Kiva ger hjälp till självhjälp genom att förmedla mikrolån till människor i tredje världen.

Det fungerar så att Du (1) skapar ett konto på sajten www.kiva.org och (2) sätter in lite pengar (typ 200 – 1000 kr) som du för tillfället kan avvara. Sen (3) väljer du ut de projekt som du vill låna ut pengar till. (4) När ditt lån gjort nytta och betalats tillbaka kan du sen antingen ta ut pengarna eller låna ut dem igen.

Minsta beloppet att låna ut är 25 $ ( ca 170 kr).

Det fantastiska med Kiva är att det fungerar. Jag har själv varit medlem i mer än två år och lånat ut mer än 2 400 $ sammanlagt. Beviset att det funkar är att jag hitintills  FÅTT TILLBAKA VARTENDA ÖRE av det jag lånat ut. (2 400 $ är alltså summan av alla lån som betalats tillbaka och sen kunnat lånas ut igen)

Om du vill göra något för en rättvisare värld – testa Kiva. Och kom ihåg : Kiva förmedlar inte gåvor utan lån. Du får tillbaka pengarna efter några månader och kan ta ut dem igen.

Alltså, har du en liten slant att avvara en tid kan pengarna göra nytta. Ge Kiva en chans. Börja med att kolla videon. Och om du blir övertygad gå vidare till www.kiva.org och starta en konto.

Kiva, mikrolån som fungerar – Jessica Jackley, en av grundarna. förklarar varför

© adastra media

      (intressant.se)

Inga kommentarer :