måndag, november 25, 2013

15 misstag att undvika + Gratis guide med 120 manustips

image

Sajten Scriptmag.com är en närmast outsinlig källa till kunskap om hur man skriver för film. Visserligen är mycket anpassat till den amerikanska branschen men för den som vill lära sig skrivandets konst finns ändå oerhört mycket att hämta.

Dagens tips handlar dels en artikel med 15 vanliga misstag manusförfattaren bör undvika och dels en manusguide med 120 matnyttiga tips för den som snabbt vill påminna sig om hur det fungerar.

Ett exempel på misstag är detaljerade men intetsägande beskrivningar av det yttre hos en rollfigur som inträder i handlingen. Förstagångs-beskrivningen av en ny karaktär ska istället fokuseras på personliga egenskaper så att läsaren gör sig en bild av vad för typ av person det är frågan om.

Ett annat vanligt misstag som tas upp är överdriven användning av parenteser i dialogen.

Se hela artikeln här: www.scriptmag.com/features/screenwriting-mistakes-to-avoid-this-scene-sucks


Screenshot_2013-11-25-18-39-10_1För att ladda ner guiden med 120 tips går man bara till ovanstående länk och skriver in sin mailadress till höger om bilden och får då instruktioner för hur man kan ladda ner boken gratis.
Man anger en kod som man får i mailen och betalningen nollställs när man kommer till kassan (man behöver inte ange något kreditkort!) Sen får man ett mail med länk till sidan där man kan ladda ner sin guide som PDF-bok.

Notera att det att man måste gå med på att automatiskt prenumerera på Scriptmags mailutskick. Om man inte vill ha dem i sin inkorg kan man använda tillfällig mailadress (som t.ex. via sajten http://maildrop.cc/)

© adastra media

Inga kommentarer :