söndag, oktober 04, 2009

Bra manus lockar bra skådespelare

Jag har sagt det förut men det tål att upprepas : En av grundförutsättning för att en film ska bli bra är att det finns ett bra manus.

Idag väljer / tvingas allt fler att göra sina filmer i lågbudget eftersom det hårda produktionsklimatet gör det svårt att få full finansiering. Ett problem då är att man inte alltid har råd att anlita de skådespelare man helst vill ha.

Men även där har manusets kvalitéer betydelse.

Det kan du läsa mer om i artikeln Manus lockade etablerade skådespelare » från filmcafé.se där Johan Häll, en tidigare elev på Manuspiloterna » berättar om hur han lyckades värva meriterade skådespelare till sin långfilm  ORION »  just tack vare att de tyckte manuset var så bra.

© adastra media

Andra bloggar om : , , ,

2 kommentarer :

Unknown sa...

Kul att hitta någon med samma intresse som jag själv! Och som dessutom bloggar om det (precis som jag).

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Kul med besök av en frände.

Jag lägger din blogg på bevakningslistan.

Tittade in och blev lite inspirerad att rapportera lite mer om mitt eget manusskrivande. Annars har det ju mest handlat om allmänna principer för skrivandet och inte så mycket om vad jag skriver på själv. Det är också först nu, när boken är klar (efter tre år!!!), som jag på allvar kan börja skriva manus igen och jag är också inblandad i ett projekt som känns väldigt spännande just nu. Det blir kanske några inlägg vid tillfälle.

/fredrik