söndag, november 28, 2010

Länktips: Videolektioner om hur man skriver rollfigurer för att locka bra skådespelare

Jag har tidigare uppmärksammat sajten scriptforsale.com, numera namnändrad till screenwritingu.com »  där Hal Croasmun oförtrutet sprider sin manuslära.

Konceptet går ut på att marknadsföra hans olika onlinekurser men man kan få ut en hel del även som gratisansluten.

Hal Croasmun utgår mycket tydligt från den amerikanska filmbranschen och perspektivet är inte helt överförbart till en svensk verklighet. Men i grunden är det ändå oftast väldigt generella principer för filmberättandet som behandlas.

Det senaste initiativet från screenwritingu.com är en bunt videolektioner, typ powerpointföreläsningar, som man får ta del av genom att bli medlem (gratis) och prenumerera på hans nyhetsbrev.

screenwritinguDe tre filmerna handlar om hur man lockar stjärnskådisar till sitt projekt. Hal Croasmun har undersökt vad en rollfigur ska ha för egenskaper för att väcka skådespelarnas intresse och ger tips på hur man ska skriva.

Särskilt tänkvärt förstås i lågbudgetproduktioner där det kan bli helt avgörande att få bra skådespelare att ställa upp.

För att se de tre filmerna (ca 10 min. långa) registrera dig med din mailadress på : www.screenwritingu.com/moviestars »


Tidigare inlägg om scriptforsale.com :

Nattlig telefonkurs om att skriva om »

Att skriva en säljande logline »

Mer läsning på bloggen:

Bra manus lockar bra skådespelare »

Utdrag ur boken:

Kapitel 6 - Att skapa rollfigurer »


© adastra media

      (intressant.se)

Inga kommentarer :