fredag, september 12, 2008

1-årig manuskurs - Plats kvar!

Vill bara puffa för att det fortfarande kan finnas möjlighet att söka till MANUSPILOTERNA >>  den ettåriga utbildningen i att skriva filmmanus. 

UR PROSPEKTET:

"Kursen innehåller både teori & praktik   Manus och filmanalyser, filmens språk och dramaturgi, karaktärsskapande, genrekunskap, myter, filmhistoria, etik och moral inom filmen mm.   Besök av etablerade filmarbetare inom aktuell filmrepertoar ex. regissör eller manusförfattare till aktuella filmer som gästlärare. Gästföreläsare i aktuella närliggande ämnen.   Skrivövningar som analyseras i handledningsgrupper parallellt med enskild skrivtid i ett löpande arbete med ett eget filmmanus som mål i slutet på kursen.  

Urvalet av elever görs utifrån kvaliteten på dina insända arbetsprover (utdrag ur manus, eller annan berättande text). Högst 10 A4 sidor, samt CV och en formell ansökan som du formulerar själv. Efter genomgången kurs utfärdas intyg med kort beskrivning av innehåll och deltagande lärare/gästlärare.   Kursen är ett samarbete mellan Zingofilm & tv AB och Runö FHSK. Den bygger pedagogiskt på kursen ”Att skriva dramatik” vid Nordens Författarskola, Biskops Arnö. Det finns ingen kursavgift, bara en administrationsavgift på 1.000 kr som inbetalas först efter intagning och som är din bekräftelse på att du vill gå kursen. Utbildningslokalerna ligger i Fanzingos och Filmbasens lokaler, Subtopia i Alby, granne med Cirkus Cirkör."


Kursen pågår till 25 april 2009.

Utbildningen är studiestödsberättigad (CSN)

Den som är intresserad bör omedelbart ta kontakt med kursledare Kurt Öberg.

Kontaktuppgifter och ytterligare information finns på hemsidan MANUSPILOTERNA >>    


Andra bloggar om : , , ,

Inga kommentarer :