måndag, september 27, 2010

Möt Susanne Bier och se hennes nya HÄMNDEN på Filmhuset: To. 30/9 kl 18:00

Chans att se & höra Susanne Bier » när Cinemateket arrangerar träff med min personliga favorit bland nordiska regissörer:

Susanne_bierDen 30 september är det dags för höstens första omgång av ”Actors Studio” på Cinemateket, och denna gång gästas Filmhuset av regissören Susanne Bier. Det blir ett samtal om inspiration, metoder, förebilder och erfarenheten att göra film i olika länder, illustrerat med filmklipp. Nytt för säsongen är även att journalisten Johanna Koljonen leder samtalet, som hålls på svenska.

Efter samtalet förhandsvisas Susanne Biers nya film Hämnden [IMDB]. Mikael Persbrandt i en historia med skarpa kontraster mellan livet i ett afrikanskt flyktingläger och idyllen i en sömnig dansk landsortsstad, en skör idyll som hotas av relationen mellan två 10-åriga pojkar.

Biljetter till ”Actors Studio” på Cinemateket kostar 150 kr, 80 kr (med Årskort), eller 0 kr (med VIP-kort).

Biljetter till visningen av Hämnden kostar 65 kr, 45 kr (med Årskort), eller 0 kr (med VIP-kort).

Se mer : Cinemateket Stockholm »

(Själv kan jag troligen inte gå. Shit!!!)

Susanne Bier har markerat sig i min filmtopplista dels för sitt mod att vara kompromisslöst mörk och dels för sin precision med rollfigurernas psykologi. Mina favoriter är de blytyunga Älskar dig för Evigt [IMDB] och Bröder [IMDB] -  men jag charmas också av den gulligt romantiska Den Enda Rätta [IMDB] 

© adastra media

Inga kommentarer :