torsdag, augusti 18, 2011

Pengar att söka? Info-möte på Konstnärsnämnden 24/8

konstnarsnamndenEtt av bekymren för en manusförfattare är att hitta ekonomiskt stöd för att utveckla sina projekt. Detta gäller då särskilt den som är oetablerad. Men klimatet har hårdnat även för dem som har skrivit manus till filmer som producerats.

Ett sätt att få en första finansiering för sitt skrivande är att söka stipendium från konstnärsnämnden. Men även där är pengarna avsedda som stöd till yrkesverksamma.

Så här skriver man på hemsidans avdelning för filmstipendier

Samtliga stipendier och bidrag är avsedda för enskilda yrkesverksamma, främst frilansande, konstnärer utan fast anställning. För att få stöd ska du vara permanent bosatt i Sverige och/eller ha din huvudsakliga konstnärliga verksamhet här i landet. Observera att du inte kan få stöd från oss om du är under utbildning, exempelvis vid konstnärlig högskola.

Den som vill veta mer om konstnärsnämndens stipendier går lämpligen på deras informationsmöte där man också kan ställa frågor.

Tid: Onsdag 24 augusti kl. 17.30-19.00
Plats: Studion, Konstnärsnämnden,  Maria skolgata 83

Mer läsning:

Liten guide om manusstöd

Sandrews stipendium: 100 000 att söka för utveckling av ett filmmanus

© adastra media

2 kommentarer :

Anitha Östlund Meijer sa...

Jag skall dit och lyssna vad de säger. Tyvärr är de flesta stöden riktade till yngre manusförfattare och filmare.

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Hej Anitha.
Just Konstnärsnämnden är faktiskt en av de få som inte har "bäst före datum" i reglerna. De delar inte enbart ut sina pengar till unga.

/fredrik