lördag, juni 27, 2015

Matnyttiga manuslänkar

Med anledning av Manuspiloternas Sommarkurs som går på sista dagen idag, lägger jag här ut några länkar som komplement till saker vi har tagit upp på kursen.
VAD GÖR EN PRODUCENT : Utförlig artikel på sajten Filmcafe.se om vad som ingår en filmproducents arbetsuppgifter och vad hen har att tänka på.
VART MAN SIG MED SITT MANUS VÄNDER : Ett tidigare inlägg här på bloggen som försöker svara på frågan vad man ska göra när man känner att man är klar med sitt manus och vill att det ska bli film.
ATT SKRIVA FÖR TV – SKILLNADEN MOT FILM : En serie på fyra inlägg som sammanfattar en föreläsning om TV-dramatik av Peter Nyrén författare och producent.
EN UPPLÄXNING OM HUR MAN SKRIVER SCENER : Ett frustrerat brev till avsnittsförfattarna i serien THE UNIT från David Mamet som var showrunner.
TIPS OM ATT SKRIVA EN SÄLJANDE ENRADING: Ett inlägg från bloggen om hur man använder en enradning, dels för att testa om ens egen filmidé verkligen är en sammanhängande berättelse och dels för att sälja in sitt manus.

© adastra media

Inga kommentarer :